Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Vakantie met rollator (2)

In mijn vorige blog schreef ik dat ik voor het eerst mijn rollator meenam op vakantie. Dat was een beleving zeg! Zowel met je emoties als waar je mee te maken hebt met zo’n ding.

Eerst: lastig om toe te moeten geven dat het misschien beter is om hem mee te nemen. Het voordeel ervan inzien dat het je kan helpen, zeker bij het lopen en de ondersteuning van de rollator hierbij. Ja, het heeft mij tranen gekost om dit toe te laten en in te zien dat ik met de rollator meer kan doen op vakantie.
 
Op de luchthaven Schiphol merkte ik echt al snel het voordeel van de rollator. Ik loop stabieler, sneller. En voor degene die wel eens op Schiphol zijn geweest, je moet er veel en ver lopen om ergens te komen. En dat ging nu dus een stuk makkelijker. In sommige gevallen mag je ook een verkorte route lopen naar de controle, dat is ook een mooi voordeel!
 
Op plaats van bestemming werd ik ook extra geholpen, zo werd ik op de luchthaven van Gran Canaria eerst in een rolstoel gezet om mijn rollator bij de speciale bagageband terug te krijgen.
 
Maar waar loop je tegenaan op je vakantie met je rollator erbij? Nou dat zal ik zeggen. Hoge stoepranden. Berg op en af, dat is te doen, maar berg op en af en ook nog scheef in de breedte is al iets moeilijker. En je kunt regelmatig iets niet bezichtigen vanwege trappen, ruwe ongelijke ondergrond of te smalle doorgangen.
 
Maar goed, al om al heb ik er niet zo’n last van gehad hoor, het is niet anders. Ik zei gewoon tegen mijn man, ga jij maar kijken, maak er een filmpje en foto van dan zie ik het ook. Nee…eigenlijk zeggen wij tegen elkaar: ‘take een nice picture en you come back’! Dat was een uitspraak van onze chauffeur op onze 1e rondreis, lang geleden en die uitspraak houden wij er sindsdien tijdens elke vakantie in, hahahaha.
 
Verder zijn de mensen op Gran Canaria heel behulpzaam. Op terrassen of in restaurants wordt er gewoon ruimte gemaakt als je er met je rollator bij te laten komen. Kan de rollator er niet bij, dan ondersteunen ze je gewoon bij het op en afgaan van een trapje. Zo lief. Er wordt dus echt goed voor je gezorgd.
 
Ja, je hebt een aantal dingen die minder gemakkelijk gaan met een rollator, maar ik zie meer voordelen dan nadelen. Het lopen gaat gemakkelijker, ik kan meer en verder lopen en daardoor dus meer zien. Heerlijk hoor, thuiskomen zonder extra pijn aan je knieën of je voeten. Dat is toch echt een heel groot voordeel.
 
En heus, tijdens de vakantie heb ik ook wel eens gebaald of gehuild omdat ik dat ding nodig had en dat ook geuit naar mijn man. Maar ik heb ook het voordeel ervan gemerkt en dat helpt enorm bij het acceptatieproces. Het laat je ook zien dat er meer mogelijk is en dat is genieten met een grote G!
 
Heb jij behoefte om met mij te praten over op welke manier je e.e.a. kan accepteren omdat dat beter voor je is? Neem gerust contact met mij op via een PB op social media of e-mail. Ik luister met liefde waar je tegenaan loopt en op welke manier ik je kan helpen.
 
Liefs,
Monique